Summa sidvisningar

fredag 28 mars 2008

Fredag 2008-03-28



I morgon åker jag, Matte, Tobbe och Forsstedt till Västerås för att hälsa på Krenn.



Inför denna spännande resa så lägger jag upp lite nödvändig information om bl.a ångkraftverket från 1915.


Här syns centrala Västerås, bakom silon lär centralstationen stå, och bakom det statshuset. Till höger om silon syns Asea-byggnaderna och bakom dem sticker kyrkotornet och skrapan upp.




Det enorma ångkraftverket från 1915. Det byggdes i Västerås för att komplettera elförsörjningen tillsammans med Älvkarleby, för att knyta ihop göteborgsområdets och Svealands kraftnät och för att Västerås låg på betryggande avstånd från ryssens kanoner.


Som du ser har Peab satt upp en skylt där. De har köpt hela byggnadskomplexet av Vattenfall för 200 kr. Därtill kommer förvisso driftskostnader på fem miljoner kronor per år.





Vad kommer då hända med denna koloss? Vad har Peab för planer?


Här kommer ett byggprojekt som heter duga!


Den nya attraktionen "kokpunkten" kommer att ha ett "unikt äventyrsbad", spa, gym, resturang på toppen, science center, butiker, energimusem m.m. Glädjekalkylen ligger på 900 miljoner kronor och förväntat antal besökare ligger mellan 800 000-1 200 000 besökare om året. Vi får väl se hur det blir med den saken, kommunfullmäktiga har sagt ja men det saknas ett antal 100 miljoner kronor.







Utsikt över mälaren och bakom industiområdena syns Västerås nybyggda lyxområde på Lillåudden. Är du sugen på att hyra en fyra där så får du kasta upp 16 lax i månaden.



Det var lite spännande information för er som är intresserade.

Resplanering

09.45 - Avresa Per smeds Gata
09.50 - Ringen 6B
09.55 - Skördegatan
10.00 - Engelbrektsgatan

10.05 - Systembolaget borlänge
10.15 - Avresa mot Västerås

(ev nån pisspause)

ca. 12.15 - Ankomst krenn

Sen har Johann lagt upp en fin dagsplanering på vad vi ska roa oss med. Kommer att bli en toppenhelg i goda vänners lag!

Nu är det dags för lite att äta och sen ska jag till gymmet.
Lite senare idag kommer Samuel förbi och hälsar på så vi får väl se vad vi ska hitta på.
Ha en trevlig helg för det tänker jag ha!

2 kommentarer:

Sara sa...

ja ni kommer ha galet skoj d ser jag det ;)

Sara sa...

tjo tjo tjo tjo tjo hej hejhej. nu har jag skaffat en blogg här oxå.. blir nog den helt å hållet. det var mycket roligare här =) bara så du vet o så o allt